بیشتر افرادی که به متخصصان پوست و مو کلینیک دانش مراجعه می کنند، از ضایعات پوستی رنج می برند. بعضی از بیماری ها با درمان های دارویی موضعی یا خوراکی درمان می شوند ولی به هر حال، پوست هم قسمتی از بدن است که گاهی دچار بیماری هایی می شود که نمی توان با روش های ساده و سرپایی به درمان آن ها پرداخت و گاهی لازم است در روند درمان بیماری ها از روش های جراحی توسط متخصصان پوست و مو بهره برد. در رشته تخصصی پوست، جراحی های اندکی وجود دارد که معمولا ساده هستند ولی گاهی لازم است بیمار تحت عمل های جراحی وسیع تری در پوست قرار گیرد. به طور کلی ضایعه پوستی ناحیه ای از پوست است که با پوست اطراف خود متفاوت است. ضایعه نامبرده ممکن است به شکل یک برآمدگی، زخم یا ناحیه پوستی غیر طبیعی به نظر برسد. ضایعه پوستی حتی ممکن است نشان دهنده سرطان پوست باشد. بیشتر روش های برداشت ضایعات پوستی به راحتی در مطب پزشک یا در مرکز جراحی سرپایی انجام می شوند. انتخاب روش مناسب بسته به موقعیت، اندازه و نوع ضایعه انجام می گیرد. ضایعه برداشته شده معمولا برای بررسی در زیر میکروسکوپ به آزمایشگاه ارسال می گردد. قبل از برداشت ضایعه فرد داروی بی حسی دریافت خواهد کرد. ضایعات پوستی به سه دسته تقسیم می شوند: خوش خیم، بدخیم، نامعلوم. تشخیص نوع ضایعه پوستی و خوش خیم یا بدخیم بودن آن، توسط متخصصان پوست و مو کلینیک دانش انجام می شود.
ایشان با استفاده از تجارب خود و یا انجام آزمایشات مخصوص و نمونه برداری هایی از ناحیه مورد نظر، این کار را انجام خواهند داد و در نهایت بتوانند راه درمانی مناسب برای هر نوعی از ضایعه را اعلام کنند.همان طور که گفته شد، ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان، در حالت حاد با نام تومور شناخته می شوند. در این راستا، اندک توضیحاتی در باب برداشتن تومورهای پوستی تقدیم حضورتان می کنیم. این مطالب در خدمت پاسخ به پرسش ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان چیست می باشند.تومورهای پوستی یا نئوپلاسم در حقیقت، ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان هستند که در پی رشد بی رویه یک بافت در بدن پدید می آیند و به دلیل تغییری که در محتویات ژنتیکی ایجاد می کنند، تقسیمات مکرر سلولی و تجمع غیرطبیعی سلول ها را به دنبال دارند. به طور کلی تومورهای پوستی می توانند خوش خیم یا بدخیم باشند. تومورهای خوش خیم بدین صورت هستند که غیرتهاجمی بوده و به وضوح و با حاشیه ای مشخص از بافت اطراف خود تمایز داده می شوند. درواقع حالت کپسولی که دراطراف تومورهای خوش خیم ایجاد می شود حاصل عملکرد موفق سیستم دفایی بدن می باشد. تومورهای بدخیم را تحت عنوان سرطان پوست نیز یاد می کنند. تومورهای بدخیم یا تومورهای سرطانی، در پی اختلال عملکرد سیستم دفاعی بدن پدید می آیند و با سرعتی قابل توجه به نسوج مجاور و نسوج دورتر انتشار یافته و به عبارتی حمله می کنند. بدین ترتیب لازم است هر چه سریع تر درصدد رفع ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان برآمد. اگر درگیر چنین مشکلی هستید، بهتر است هر چه سریع تر با ما تماس حاصل فرمایید.
سرطان یک بیماری یا ضایعه بدخیم پوستی در اصفهان است که می تواند قسمت های مختلف بدن را درگیر کند و پوست بدن هم از این موضوع مستثنی نیست. عوامل محیطی زیان بار، پرتودرمانی و حتی ویژگی های وراثتی و ژنتیکی ممکن است در ابتلا به بیماری نقش داشته باشند. آفتاب گرفتن های طولانی و استفاده از دستگاه های برنزه کننده ی پوست هم می توانند به پوست آسیب برسانند. سرطان پوست یا ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان، رشد غیرطبیعی سلول های پوستی است که اغلب در پوست هایی که در معرض آفتاب هستند، ایجاد می شود؛ اما این فرم رایج سرطان می تواند در مناطقی از پوست شما که معمولا در معرض نور آفتاب نیست نیز رخ دهد. بررسی پوست برای تغییرات مشکوک می تواند به تشخیص سرطان پوست یا شناسایی انواع ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان در اولین مراحل آن کمک کند. تشخیص به موقع ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان، بیشترین شانس را برای درمان موفقیت آمیز سرطان پوست به شما می دهد.
سرطان پوست شایع ترین بیماری بدخیم پوستی است. تخمین زده می شود که در جهان هر سال بیش از یک میلیون نفر به سرطان پوست مبتلا می شوند. سرطان پوست انواع مختلفی دارد که تفاوت اصلی آن ها بر اساس نوع سلولی است که دچار رشد سرطانی می گردد. ۳ نوع اصلی آن عبارتند از: سرطان های پایه ای Basal Cell Carcinoma، سرطان سلول های سنگفرشی Squamous Cell Carcinoma و ملانوهای بدخیم Malignant Melanoma. علت ایجاد سرطان پوست یا ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان می تواند تماس طولانی با نور خورشید باشد، بخصوص اگر باعث آفتاب سوختگی و تاول هم شده بشود. سایر عوامل که اهمیت کمتری دارند شامل تماس مکرر طبی یا شغلی و در کارخانه ها با اشعه ایکس، اسکار یا جای زخم بیماری ها و سوختگی ها، تماس شغلی با بعضی مواد شیمیایی از قبیل زغال سنگ و آرسنیک هستند. سرطان پوست ممکن است زمینه ارثی نیز داشته باشد لذا در بعضی خانواده ها شیوع سرطان پوست بیشتر است.
سرطان سلول های پایه ای Basal Cell Carcinoma؛ این نوع سرطان پوستی معمولا به شکل یک برجستگی کوچک است که اغلب روی سر، گردن و دست ها ایجاد می شود. البته گاهی این سرطان روی تنه به شکل لکه های قرمز رنگ دیده می شود. این سرطان در سیاه پوستان نادر است ولی در سفید پوستان شایع ترین نوع سرطان پوستی به شمار می آید. بیمارانی که به این نوع سرطان مبتلا می شوند، اکثرا پوست روشن دارند و معمولا موها و رنگ چشم آن ها نیز روشن می باشد. پوست این افراد در مقابل آفتاب معمولا به راحتی می سوزد و برنزه نمی گردد. این نوع سرطان انتشار سریعی ندارد و بنابراین ممکن است ماه ها تا سال ها طول بکشد تا اندازه آن به حدود یک الی یک و نیم سانتی متر برسد. هر چند ممکن است هر فردی به سرطان پوست مبتلا شود، بعضی از افراد به دلایل خاص تر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پوست هستند آن ها کسانی هستند که: رنگ پوستشان سفید است، موهای بور یا قرمز دارند یا دارای رنگ چشم آبی یا فندقی هستند. افرادی که تعداد زیادی خال های بزرگ و با اشکال نامنظم روی پوستشان دارند یا کسانی که در خانواده ی خود فرد یا افرادی بوده اند که به سرطان پوست گرفتار شده اند. به دلایل خاصی شغل، شرایط اقلیمی و غیره مجبور اند بیشتر در معرض آفتاب قرار بگیرند و پوستشان دچار آفتاب سوختگی شده است.کارسینوم سلول سنگفرشی؛ سهم افراد مبتلا به این بیماری بیست درصد است و بیشتر افرادی به این نوع سرطان پوستی مبتلا می شوند که سیستم ایمنی سرکوب شده دارند.
در این بیماری سلول های سنگفرشی پوست بدخیم می شوند و به شکل برآمدگی نرم، قرمز رنگ و پوسته داری است می تواند رشد کند و احتمال دارد خونریزی یا ترشح داشته باشد و یا به صورت یک زخم بروز کند که خوب نمی شود. خیلی وقت ها در بینی، پیشانی، گوش ها، لب تحتانی و مناطقی از بدن که بیشتر در معرض مستقیم تابش آفتاب هستند ایجاد می شود و اگر زود تشخیص داده شود به خوبی درمان پذیر است. اما اگر پیشرفت کرده باشد درمان آن به میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد. از نشانه و علامت های کارسینوم سلول سنگفرشی می توان به این موارد زیر اشاره کرد. نقطه و تکههای قرمز روی پوست به وجود می آورند که نا محدود است و به آسانی خونریزی می کنند. روی بدن زخم های سربازی وجود دارد که چندین هفته روی بدن باقی می مانند. روی پوست، برجسته می شود و به شکل گوشت اضافی باقی می ماند که مرکز آن هم ضخیم است. این برآمدگی و گوشت اضافه شبیه زگیل است. اگر شما نیز این علائم را دارید، هر چه سریع تر برای جراحی ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان اقدام کنید.
ملانوما؛ ملانوما نوع دیگری از سرطان پوست است که معمولا از یک خال شروع می شود. این نوع بیماری سرطان زیاد شایع نیست اما خطرناک ترین نوع آن است و می تواند کشنده باشد. پس باید حسابی مراقب بود. در هر قسمت از بدن می تواند رشد کند. در خانم ها بیشتر پاها را دچار می کند و در آقایان تنه سمت قفسه سینه و پشت، شایع ترین محل است. گردن و صورت دیگر محلهای رایج برای شروع ملانوم است. ملانوما مانند سرطان سنگ فرش و پایه ای در مراحل اول شناسایی قابل درمان است. توجه داشته باشید اگر قسمتی از خال ها یا لکه های روی بدنتان از لحاظه شکل، اندازه و رنگ تغییر شکل پیدا کرد، یا در قسمت هایی مختلف آن رنگ خال سیاه یا قهوای شد یا تکه ای آبی، قرمز یا صورتی شده شما به سرطان از نوع ملانوما گرفتار شده اید. همچنین اگر اندازه ی خال روی بدنتان از اندازه ی نرمال آن کمی بزرگ تر شده باشد یا خارش، ترشح یا خونریزی دارد حتما به پزشک مراجعه کنید. بعضی خال ها معروف به خال های دیسپلاستیک، یک مرحله قبل از وقوع سرطان به وجود میآیند. در چنین شرایطی لازم است مجددا از خدمات جراحی ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان بهره ببریم.
کراتوز آفتابی؛ نام این بیماری ممکن است نا آشنا باشد ولی به احتمال زیاد آن را در پوست خود یا دیگران مشاهده کرده اید. هر کس که مدت زمان طولانی در آفتاب بماند شانس زیادی برای ابتلا به یک یا چند ضایعه کراتوز آفتابی دارد. این بیماری به صورت یک برجستگی پوسته دار و یا دلمه دار است که رنگ آن ممکن است قهوه ای روشن یا تیره، صورتی و یا قرمز و گاهی ترکیبی از این چند رنگ باشد.
دلمه و پوسته ای که روی آن وجود دارد باعث زبری، خشکی، ناصافی و خشونت سطح ضایعه می شود. به همین خاطر اغلب با لمس و کشیدن دست روی آن بهتر تشخیص داده می شود. بعضی وقت ها خارش یا سوزش دارد و یا ممکن است در لمس کمی دردناک باشد. رشد این ضایعات خیلی آهسته است و گاهی محو می شوند ولی مجددا ظاهر می گردند. کراتوزهای آفتابی بیشتر در صورت، لاله گوش ها، قسمت طاس پوست سر، گردن، پشت دست ها، ساعد و لب، یعنی مناطقی از پوست که دائما در معرض تابش نور آفتاب قرار دارند، دیده می شوند. تعداد کمی از این ضایعات در صورت عدم درمان و ادامه تماس با نور آفتاب ممکن است وارد مرحله بعدی یعنی ایجاد سرطان سلول سنگفرشی شوند. وجود کراتوز آفتابی نشانه صدمات پوست در اثر آفتاب می باشد، لذا در این بیماران علاوه بر سرطان سلول سنگفرشی باید مراقب سایر سرطان های پوستی ناشی از آفتاب نیز باشیم. تقریبا یک و شش دهم مردم در طول زندگی یک یا چند عدد ضایعه کراتوز آفتابی پیدا می کنند. کراتوز آفتابی در افراد پیر بیشتر دیده می شود ولی چون بیش از پنجاه درصد آفتابی که در طول عمر به پوست می خورد قبل از هجده سالگی می باشد، لذا مشاهده کراتوز آفتابی زیر سن بیست سالگی بعید نیست. این افراد کسانی هستند که مدت زمان زیادی را به علت شغل و فعالیت های تفریحی در آفتاب سپری می کنند. روش های مختلفی برای درمان کراتوزهای آفتابی وجود دارد. تصمیم گیری در مورد این که آیا ضایعه درمان شود یا خیر و نیز نوع درمان، بستگی به عواملی از قبیل وضعیت سلامت و سن بیمار دارد. کراتوز آفتابی لب؛ در این بیماری لب خشک و پوسته پوسته شده و ترک می خورد و رنگ آن قرمز خیلی کم رنگ تا کاملا سفید می گردد. لب پایین که معمولا بیشتر از لب بالا در معرض آفتاب قرار می گیرد، بیشتر گرفتار می شود. سرطانی که بر روی کراتوز آفتابی ایجاد می شود خطرناک تر از سرطان پوست بوده و در تعداد قابل توجهی از موارد ممکن است به اعضای داخلی گسترش یابد. لکه های سفید رنگ مخاطی (لکوپلاکی)؛ لکوپلاکی به ضایعات برجسته سفید رنگ در داخل دهان (روی زبان و یا مخاط دهان) گفته می شود که محکم به زیر چسبیده است و قابل جدا کردن نمی باشد. این ضایعات را در بعضی بیماری های پوستی، به دنبال عفونت قارچی، در اثر دندان های پوسیده و شکسته که لبه تیز دارند، در بیماران مبتلا به ایدز و سیگاری ها می توان دید. این لکه های سفید مخاطی، در صورت عدم درمان و به ویژه ادامه مصرف سیگار تبدیل به سرطان سلول های سنگفرشی می شوند.
راه های پیشگیری از ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان: قطعا بسیاری از سرطان ها و ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان با دوری از محرک های ایجاد کننده قابل پیشگیری هستند. برای این که به سرطان پوست و دیگر ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان مبتلا نشویم باید کمتر در معرض اشعه های فرابنفش نور خورشید قرار بگیریم به ویژه در ساعات ده صبح تا چهار بعد از ظهر که اشعه های خورشید در شدیدترین حالت ممکن می تابد. هنگامی که می خواهیم از خانه خارج شویم از کرم های ضد آفتاب استفاده کنیم و همچنین از کلاه های لبه دار استفاده کنیم. زمانی هم که قرار است به مدت طولانی زیر آفتاب بمانیم حتما از چتر استفاده کنیم. تعجب نکنید استفاده از چتر فقط برای روز های بارانی و برفی نیست، اتفاقا در روز های آفتابی بیشترین فایده را برای ما دارد.
علائم سرطان پوست یا ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان؛ یک خال جدید، رشد غیرمعمول، برآمدگی، لکه زخم، پوستهپوسته یا لکه تاریک ایجاد شده و از بین نمی رود. عدم تقارن: دو نیمه ضایعه یا خال یکسان نیستند. حاشیه: ضایعات دارای لبه های ناهموار و ناصاف هستند. رنگ: این لکه رنگ غیرمعمولی دارد مانند سفید، صورتی، سیاه، آبی یا قرمز. قطر: لکه بزرگ تر از یک چهارم اینچ است. در حال تکامل: می توانید تشخیص دهید که خال در حال تغییر اندازه، رنگ یا شکل است.
تشخیص بیماری ها و ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان؛ اگر لکه ها یا رویشهای مشکوکی در پوست خود مشاهده نمودید، یا متوجه تغییراتی در لکه های موجود یا رشد آن ها شدید، با پزشک خود قرار بگذارید. پزشک پوست شما را معاینه می کند یا شما را برای تشخیص به متخصص ارجاع میدهد. پزشک یا متخصص شما به احتمال زیاد شکل، اندازه، رنگ و بافت ناحیه مشکوک روی پوست شما را بررسی می کند. آن ها هم چنین از نظر پوسته پوسته شدن، خونریزی یا تکه های خشک بررسی خواهند کرد. اگر پزشک شما احتمال بدهد که این موارد سرطانی هستند، ممکن است نمونه برداری کند. در طی این روش ایمن و ساده، آن ها ناحیه مشکوک یا بخشی از آن را برداشته و برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال می کنند. این می تواند به آن ها کمک کند تا در صورت ابتلا به سرطان پوست، آن را تشخیص دهند. اگر مبتلا به سرطان پوست هستید، ممکن است به آزمایش های اضافی نیاز داشته باشید تا بدانید که پیشرفت آن چقدر است. برنامه درمانی پیشنهادی شما به نوع و مرحله سرطان پوست و همچنین سایر عوامل بستگی دارد.
انواع بیوپسی برای تشخیص سرطان و ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان؛ چهار نوع اصلی بیوپسی پوست وجود دارد: بیوپسی تراشیدن: تیغ استریل، برای اصلاح کردن رشد غیر طبیعی استفاده می شود. بیوپسی قطور: یک وسیله خاص، به نام پانچ یا یک ترپاین برای حذف یک دایره از بافت رشد غیرطبیعی استفاده می شود. بیوپسی شکاف: برای جداسازی بخشی از رشد، از پوست استفاده می شود. بیوپسی آزمایشی: برای از بین بردن کل رشد استفاده می شود. برخی از عوامل پیشآگهی، (احتمال بهبودی) و گزینههای درمان را تحت تأثیر قرار میدهد. شانس بهبودی، بیشتر به مرحله سرطان بستگی دارد و نوع درمان مورداستفاده برای حذف سرطان. تست ها و روشهای زیر ممکن است در فرآیند مرحلهبندی استفاده شوند: سی تی اسکن: یک روش که مجموعه ای از عکس های دقیق از مناطق داخل بدن را، از زوایای مختلف می گیرد تصاویر، توسط یک کامپیوتر به یک دستگاه اشعه ایکس متصل شده است. یک رنگ، ممکن است به داخل رگ تزریق شود یا بلعیده شود تا اندام ها یا چینین جاها به وضوح نشان داده شوند. این روش توموگرافی کامپیوتری یا توموگرافی محوری کامپیوتری نامیده می شود. MRI (تصویربرداری رزونانس مغناطیسی): یک فرآیند که از مغناطیس، امواج رادیویی و یک رایانه استفاده می کند تا مجموعهای از تصاویر دقیق مناطق موجود در داخل بدن را ایجاد کند. این روش، همچنین به نام تصویربرداری رزونانس مغناطیسی هسته (NMRI)، نامیده می شود.
بیوپسی گره لنفاوی: برای کارسینوم سلول سنگفرشی، گرههای لنفاوی ممکن است برداشته شوند و بررسی شود که آیا سرطان به آن ها گسترش یافته است، یا خیر. قسمت های درگیر با سرطان؛ سرطان پوست و ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان معمولا در صورت، بازوها، سینه، دست ها و قسمت هایی از بدن که بیشتر در معرض اشعه فرابنفش ناشی از نور آفتاب قرار دارند مشاهده می شود. البته این سرطان می تواند در پوست سر، گوش ها، لبها، گردن، زیر ناخن ها، کف پا، اندام های تناسلی و سایر قسمت هایی از بدن که حتی در معرض نور خورشید قرار ندارند را نیز می تواند درگیر کند و جنبه ژنتیکی و نژادی هم در ایجاد آن دخیل است. شایع ترین قسمت درگیری این نوع سرطان در صورت می باشد. سرطان سلول سنگ فرشی و سلول پایه ای معمولا صورت را درگیر می کند؛ اما نوع ملانوم ها در پا ایجاد می شود. افراد در معرض ابتلا با سرطان پوست؛ کسانی بیشتر در معرض خطر سرطان قرار دارند که در کودکی یا بزرگ سالی در معرض نور آفتاب باشند. افرادی که دارای پوستهایی نازکی هستند که در مقابل نور خورشید به راحتی می سوزند. افرادی که در خانواده سابقه ملانوم وجود دارد. افرادی که دارای جوش های بزرگ هستند. سفید پوستان بیشتر از افرادی که دارای پوست های تیره هستند به این بیماری دچار می شوند.
به منظور برداشتن تومورهای پوستی و جراحی ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان روش های مختلفی وجود دارد؛ لازم به ذکر است که روش مورد استفاده برای برداشتن تومورهای پوستی، به موقعیت و سایر زائده پوستی و همچنین عوامل متعدد دیگری وابسته است که جراح پلاستیک با در نظر گرفتن این موارد و نهایتا صلاحدید خود بهترین و مناسب ترین روش را انتخاب می کند. در ادامه به مهم ترین و موثرترین این روش ها اشاره شده و توضیحاتی پیرامون هر یک ارائه شده است.
جراحی تومورهای پوستی با برداشتن کامل (اکسیزیونال)؛ از جمله متداول ترین روش ها در راستای درمان تومورهای پوستی ( سرطان پوست )، بهره وری از روش اکسیزیونال می باشد. در این روش، جراح پس از بیحس کردن موضع مورد نظر، به کمک تیغ جراحی اقدام به خارج کردن زائده و پوست اطراف آن (حاشیه زائده) می نماید. توجه داشته باشید که هدف از برداشتن حاشیه زائده این است که این اطمینان حاصل گردد که تمامی سلول های سرطانی بیرون آورده شده اند. در مرحله بعد، پس از بیرون آوردن زائده و حاشیه آن پزشک آن ها را در زیر میکروسکوپ مورد بررسی و آنالیز قرار می دهد.
جراحی سرطان پوست متاستاتیک؛ کارسینوم های سلول بازال و سلول سنگفرشی که بیش از نود و پنج درصد کنسر های پوست را تشکیل می دهند، معمولا متاستاز نمی دهند. اما ملانوم، حدود دو درصد کنسر را تشکیل می دهد، امکان دارد به مغز، استخوان ها، کبد و ریه ها برود. هنگامی که این اتفاق می افتد، ممکن است جراحی سرطان پوست برای برداشتن تومورها از آن مکان ها انجام شود. برای درمان کنسر پوست متاستاتیک امکان دارد لازم باشد جراحی با سایر درمان ها مانند ایمونوتراپی یا شیمی درمانی ترکیب شود. در برخی موارد، ملانوم متاستاتیک امکان دارد برای تسکین علائم بیماری مورد نیاز باشد.
جراحی با لیزر؛ جراح پلاستیک در پاره ای موارد، برای رفع تومورهای پوستی از اشعه باریک نور استفاده می کند. باید متذکر شد که از این روش، اغلب برای برای درمان و رفع زائده هایی که تنها در لایه های تحتانی پوست پدید آمده اند استفاده می گردد.
عمل پیوند و فلپ های پوستی در جراحی سرطان پوست؛ اگر بخش زیادی ناحیه سرطانی درطی جراحی سرطان برداشته شود، جراح امکان دارد از فلپ یا پیوند پوست برای ترمیم آن ناحیه استفاده کند. پوست از قسمت دیگری از بدن مانند ران یا کشاله ران گرفته می شود. با فلپ های پوستی، اغلب جراح سعی می کند دهانه قسمت جراحیشده را با بافتی که درکنار پوست از دست رفته است بازسازی کند و بافتی با رنگ و بافت مشابه را منتقل کند. بعنوان اولین قدم، پزشک امکان دارد یک گشاد کننده را درزیر پوست جایی که فلپ وجود دارد قرار دهد، که می تواند به رشد اضافی برای چندین هفته کمک کند تا زمانیکه شکاف باقی مانده از جراحی سرطان پوست ترمیم شود، کار بیشتری وجود دارد. مزیت فلپ های پوستی این است که بافت بازیابی شده با خون خود همراه است. فلپ ها ممکن است د زمانی استفاده شوند که ناحیه ای که از دست رفته بدلیل محل یا آسیب به رگ های خونی، خون خوبی ندارد. در سر و گردن، فلپ های بافت مجاور می تواند ظاهر زیبایی را بهبود بخشد. دربرخی موارد، ممکن است دارد اقدامات زیبایی اضافی برای بهبودی بیشتر بعد جراحی توصیه شود.
خشکاندن الکتریکی و کورتاژ؛ در صورتی که صرفا نیاز به برداشتن سرطان کوچک باشد از این روش استفاده خواهد شد. در روش کورتاژ یا خشکاندن الکتریکی، سرطان با استفاده ابزار تیز قاشقی شکل که به آلت تراش موسوم است، برداشته شده و سپس به منظور از بین بردن هر گونه سلول سرطانی باقی مانده و نیز کنترل خونریزی، یک جریان الکتریکی به موضع درمان ارسال می گردد.
جراحی میکروگرافی (جراحی Mohs)؛ این روش نیز از رایج ترین روش هایی است که جهت برداشتن تومورهای پوستی و سرطان پوست مورد استفاده قرار می گیرد. در جراحی میکروگرافی، در ابتدا محل زائده تحت بی حسی قرار می گیرد؛ سپس جراح، لایه نازکی از زائده را تراشیده و به منظور بررسی بیشتر بلافاصله زیر میکروسکوپ قرار می دهد. این روند یعنی تراشیدن لایه های پوستی تا جایی ادامه می یابد که هیچ سلول سرطانی در لایه ها دیده نشود. توجه داشته باشید که در جراحی میکروگرافی یا Mohs کل سرطان برداشته شده و از بافت سالم اطراف آن تنها به میزان ناچیزی برداشته خواهد شد.
اکسیزیون جراحی سرطان پوست؛ به روش استاندارد با یک برش استاندارد، پزشک کل تومور را با مرزی از بافت سالم برمی دارد. او محل برش را با بخیه می بندد و بافت به آزمایشگاه فرستاده می شود، در آزمایشگاه متخصص پوست نمونه برداشته شده را زیر میکروسکوپ بررسی می کند تا تایید کند که کل تومور برداشته شده است. نتایج آزمایش امکان دارد چند روز تا یک هفته طول بکشد. جراحی سرطان پوست به روش برداشتن معمولا با استفاده از بی حسی موضعی انجام می شود. امکان بازگشت به خانه بلافاصله بعد عمل وجود دارد. امکان دارد برای چند روز کمی احساس ناراحتی کنند. بخیه ها معمولا هفت تا چهارده روز بعد برداشته می شوند.
برداشتن غدد لنفاوی؛ قبل جراحی سرطان پوست، پزشک غدد لنفاوی نزدیک محل را از نظر علائم هشدار دهنده متاستاز، که گسترش کنسر از یک قسمت بدن به قسمت دیگر است، بررسی می کند. همچنین امکان دارداز سی تی اسکن، ام آر آی یا سونوگرافی استفاده شود. اگر پزشک سلول های سرطانی را درغدد لنفاوی شما پیدا کند، ممکن است برای برداشتن آن ها به جراحی بیشتری نیاز داشته باشید. غدد لنفاوی به عنوان فیلترهایی عمل می کنند که می توانند سلول های تومور را بگیرند. برداشتن غدد لنفاوی (لنفادنکتومی) معمولا توسط یک انکولوژیست جراحی سرطان پوست، یک جراح سر و گردن، یا یک جراح پلاستیک که در مدیریت جراحی ها تخصص دارد، انجام می شود. برداشتن غدد لنفاوی در طی جراحی سرطان پوست می تواند منجر به عوارض جانبی زیر شود: لنف ادم (ورم اندام نزدیک بهغده لنفاوی) عفونت که معمولا با آنتی بیوتیک درمان می شود سروما (جمع شدن مایع درمحلجراحی هنگام برداشتن غدد لنفاوی)، که بدن شما را ملزم می کند مسیر جدیدی برای فیلتر کردن مایع لنفاوی پیدا کند. بی حسی یا گزگز در ناحیه مورد نظر.
جراحی سرمایشی (کرایو)؛ برخی افراد بنا به علل مختلفی تمایل به انجام جراحی نداشته یا از انجام آن واهمه دارند. در چنین مواردی جراحی سرمایشی برای افرادی که قادر به تحمل اعمال جراحی نیستند، گزینه مناسبی به شمار می رود. در این روش با بهره وری از سرمای شدید می توان نسبت به درمان سرطان در مرحله اولیه یا در سرطان های پوست خیلی خفیف استفاده نمود. لازم به ذکر است که روش کرایو، گاها منجر به بروز تورم شده و اعصاب را تحت تاثیر قرار داده و موجب آسیب آن می شود و حتی در برخی موارد سبب فقدان حس در محل آسیب دیده می گردد.
عوارض جانبی جراحی سرطان پوست اغلب به این بستگی دارد چقدر یک روش گسترده مورد نیاز بوده است. حتی اگر جراحی برای کارسینوم سلول بازال یا سلول سنگفرشی معمولا کم تهاجمی است، امکان دارد عوارض جانبی ایجاد کند. کنسر های پوستی به جراحی تهاجمی تری نیاز دارند ممکن است عوارض جانبی چالش برانگیزی داشته باشند. کنسر پوست ممکن است شامل عوارض جانبی باشد: درد جای زخم یا تغییر شکل تورم یا کبودی آسیب یا بی حسی عصبی خون ریزی عفونت خستگی لنف ادم سی روز اول بعد جراحی سرطان پوست مواظب باشید. ممکن است عفونت در بدن ایجاد شود. علائم عفونت امکان دارد شامل افزایش قرمزی یا گرما، تورم، درد و حساسیت، و تغییر رنگ بافت اطراف باشد. برای جلوگیری عفونت، پزشک امکان دارد آنتی بیوتیک تجویز کند. شما هم چنین می توانید اقدامات اضافی را برای کاهش احتمال عفونت انجام دهید، من جمله: عدم برداشتن باند در بیست و چهار تا چهل و هشت ساعت اول بعد جراحی تمیز نگه داشتن محیط اطراف دوش گرفتن و شستن ناحیه با یک صابون ضد باکتری مایع (درصورتیکه توسط پزشک برای انجام این کار پاک شود). تا زمانی که بخیه ها از بین رفته و پزشک شما را از انجام این کار پاک کند، حمام نکنید، شنا نکنید، یا زخم را در آب غوطه ور نکنید. خشکی پوست اطراف زخم می تواند بهبود را به تاخیر بیندازد. یک لایه نازک از هر پماد مبتنی بر نفت به مرطوب نگه داشتن زخم کمک می کند و از ایجاد دلمه و زخم جلوگیری می کند.
دوران نقاهت و بهبودی جراحی سرطان پوست؛ از انجام حرکاتی که به محل برش فشار وارد می کند خود داری شود. بعد از جراحی می توان فعالیت های سواد را از سر گرفت. پس از عمل امکان دردانه بودن و قرمزی محل برش وجود دارد. بهتر است طرز تمیز نگه داشتن جای برش و مالیدن داروهای روزهای به بیمار آموزش داده شود.
برای جراحی ضایعات بدخیم پوستی در اصفهان و درمان سرطان پوست در صورت عود آن، به جراحی سرطان پوست نیاز است. جراح پلاستیک برای حفظ ظاهر پوستی و سلامت بیمار، ضایعات سرطانی و دیگر ضایعات پوستی را با روش های ویژه ای برمی دارد. جراح حتی الامکان سعی بر این دارد که پس از جراحی سرطان پوست تغییر چشمگیری در ظاهر پوست ایجاد نشود. بسیاری از بیماران به بیش از یک بار انجام جراحی سرطان پوست احتیاج دارند. ممکن است بیمار قبل از انجام جراحی سرطان پوست به درمان های دیگری از جمله رادیوتراپی احتیاج داشته باشد. پزشک مربوطه توصیه های لازم را به بیمار خواهد داد. لازم به ذکر است که هیچ بازسازی بدون نقص نبوده و در محل برش ها همواره جوشگاه های قابل رویت باقی خواهد ماند. اولین گام، مشورت گرفتن از جراح پلاستیک است. بسته به صداقت و صراحتی که مشاور شما دارد، جراحی سرطان پوست بیمار، بی خطر و موفقیت آمیز است. طی جلسات مشاوره پیش از جراحی سرطان پوست، درباره روش زندگی بیمار، سلامتی عمومی و خواسته های او صحبت می شود. موضوعات مشاوره می تواند در مورد موارد گفته شده باشد: نتایج احتمالی درمان و جراحی سرطان پوست و عوارض احتمالی آن حساسیت های دارویی سابقه جراحی در گذشته مصرف مکمل های گیاهی، مواد مخدر یا الکل و سیگار. سرطان می تواند قسمت های مختلف بدن را درگیر کند، پوست بدن هم از این موضوع مستثنی نیست. سوالی که این جا مطرح است این است که چه کسانی به سرطان پوست مبتلا می شوند؟ سرطان پوست به سن و سال ربطی ندارد مهم ترین مسئله این است که بدانید بزرگترین عامل ایجاد سرطان پوست مواجهه ی با اشعه ی خورشید است. همچنین عوامل محیطی زیان بار، پرتودرمانی و حتی ویژگی های وراثتی و ژنتیکی ممکن است در ابتلا به بیماری نقش داشته باشند. آفتاب گرفتن های طولانی و استفاده از دستگاه های برنزه کننده ی پوست هم می توانند به پوست آسیب برسانند. متخصصان پوست بر این باورند افرادی که به دلایل مختلفی همچون استفاده از داروها یا بیماری هایی مثل ایدز که فرد را دچار ضعف سیستم ایمنی می کند؛ بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست قرار دارند. یکی از موارد مهم برای بازسازی ظاهر پوستی یا می برداشتن تومور سرطانی، هزینه است. هزینه جراحی سرطان پوست به موارد مختلفی بستگی دارد از جمله هزینه جراح، دارو ها و لباس های پس از عمل، بیهوشی، بیمارستان و هزینه آزمایشات. برای استفاده از بیمه بهتر است با آن مشورت نمایید.