اغلب افراد گمان می کنند که این تنها چاقی است که بزرگترین معضل ساکنین این کره خاکی محسوب می شود اما لازم است بدانید که عده ای از افراد، از لاغری مفرط رنج می برند و به دنبال آنند تا با افزایش وزن، از وضعیت فعلی خود بیرون آیند.
تناسب اندام یکی از آرزوهای دیرینه ی همه ی انسان ها است. در بسیاری از موارد افراد بسیار لاغری که دچار کاهش وزن می باشد، تمایل دارند تا با چاقی و افزایش وزنی متناسب، تناسب اندام خود را مجددا به دست آورند. بسیاری از افراد به صورت ژنتیکی وزن پایینی دارند یا سوخت وساز بدن آنان بسیار بالا است. این افراد اغلب به دنبال رژیم های چاقی و قرص هایی برای افزایش اشتها هستند. بااین حال همه قرص هایی که به افزایش اشتها کمک می کنند، سالم نیستند و ممکن است عوارضی جبران ناپذیر بر سایر بخش های بدن شما داشته باشند. از لحاظ علمی، داروی چاقی موجود در بازار مورد تأیید نیستند و اکثرا حاوی کورتون می باشند که عوارض متعددی مانند ایجاد ترک پوستی و به وجود آمدن جوش صورت را دارند. خرید و فروش و تجویز این داروها غیر قانونی است، بنابراین برای چاق شدن اصولی و غیرقابل برگشت بهترین کار رجوع به یک پزشک و پیروی از دستورالعمل های او در این زمینه است. برای چاق شدن سالم باید بر روی غذاهای سالم تمرکز کرد و هدف شما باید این باشد که غذاهای پر از ویتامین، مواد معدنی، مواد مغذی و در عین حال دارای کالری را انتخاب و مصرف نمایید. غذاهای پر از کالری و مواد مغذی، خوراکی های حاوی چربی، بخصوص چربی های گیاهی هستند. چربی های گیاهی همچون چربی موجود در آجیل ها، بادام زمینی، دانه ها، کره بادام زمینی، آووکادو منابعی غنی از چربی سالم و مواد مغذی هستند. بنابراین اشخاصی که مترصد بالا بردن وزن خود می باشند، ممکن است از داروهای مختلفی مثل قرص های چاقی استفاده کنند. همان طور که گفته شد، این قبیل راهکارها، عوارضی به دنبال خواهند داشت.
قرص های چاق کننده یکی انواع قرص هایی می باشد که بسیاری از افراد در مورد عوارض استفاده از آن اطلاعات درستی ندارند و به همین دلیل کسانی که به دنبال اندامی زیبا هستند از این مدل داروها استفاده می کنند. افراد زیادی وجود دارند که بیش از اندازه لاغر می باشند و به همین دلیل به دنبال راهکاری هستند تا اندام خود را زیباتر کنند و مقداری چاق تر شوند، این دسته از افراد از قرص چاقی استفاده می کنند تا به اندام ایده آل خود برسند، آن ها اگر عوارض استفاده از قرص افزایش وزن را بدانند بدون شک از این کار منصرف می شند و ترجیح میدهند برای چاق شدن به نزد پزشکی که تجربه بیشتری در این مورد دارد بروند تا دچار عوارض قرص های چاقی نشوند. در این مقاله از وب سایت کلینیک دانش، قصد داریم شما را با مهم ترین عوارض داروهای چاقی بر روی پوست آشنا کنیم. تلاش شده تا در مورد تمام جنبه های این مسئله، صحبت شود، لطفا تا انتها همراه ما باشید.
پیش از آغاز، اجازه دهید تکلیم یک پرسش مهم را روشن کنیم. آیا تنها چاقی سبب ترک پوستی می شد؛
خیر. علاوه بر چاقی ترک های پوستی به دلایل دیگری نیز بروز می کنند. ترک های پوستی ممکن است در اثر استفاده طولانیمدت از کورتیکواستروئیدهای خوراکی یا موضعی و استروئیدهای آنابولیک ایجاد شوند. ترک های پوستی گاهی یکی از علائم و ویژگیهای بیماری سندرم کوشینگ هستند. زمانی که فرد مبتلا به سندرم کوشینگ می شد، فعالیت قشر آدرنال بدنش بیش از حد نرمال افزایش پیدا می کند و ترک های پوستی نیز یکی از علائم آن است.
در این نوشتار، عبارت داروی چاقی را به کرات مشاهده خواهید کرد. بیشتر اوقات ممکن است به جای داروی چاقی از کلمه قرص چاقی استفاده کنیم؛ چرا که قرص ها، شایع ترین محصول یا بهتر است بگوییم مِتُدِ درمانی ای هستند که مورد استفاده قرار می گیرند. این جملات، در حکم مقدمه ای برای هر چه بیشتر فهمیدن و آشنا شدن با عوارض داروهای چاقی بر روی پوست می باشند.
ترکیبات قرص چاقی؛ اصلی ترین مواد تشکیل دهنده شامل انواع کورتون ها مانند دگزامتازون، پردنیزولون و غیره، استروئیدهای آنابولیک مانند انواع ترکیبات تستوسترون، اکسی متالون و غیره و در نهایت مقدار کمی داروهای اشتها آور می باشند. مقدار کمی هم پودر جوانه گندم، کاکائو و وانیل جهت ایجاد بو و طعمی گیاهی و دلنشین به آن ها اضافه می کنند. انواع قرص های چاقی؛ قرص های هورمونی: این قرص ها شامل هورمونهایی هستند که به عنوان یک درمان برای کمبود وزن و کمبود توده بدنی در افراد استفاده می شند. برخی از مشهورترین هورمونهای مورد استفاده در این قرص ها شامل تستوسترون، استروئیدها و هورمون رشد (GH) می باشند. قرص های غیر هورمونی: این قرص ها شامل ترکیبات گیاهی، ویتامینها، مواد معدنی و دیگر مکملهای غذایی می باشند. برخی از مواد معدنی و ویتامینهای موجود در این قرص ها شامل آهن، فولیک اسید، ویتامین D و B۱۲ و... هستند. کارکرد داروهای چاقی و افزایش وزن چگونه است؛ در مورد داروهای افزایش وزن باید گفت که این قرص ها معمولا شامل هورمون ها هستند که به افزایش تولید چربی و توده بدنی کمک می کنند. این قرص ها می توانند به افرادی که برای هر دلیلی (مانند بیماری، استفاده از داروهای خاص و ...) کمبود وزن دارند، کمک کنند تا به وزن سالم تری برسند.
با این حال، باید توجه داشت که مصرف این قرص ها باید تحت نظارت پزشک صورت گیرد و بدون مشورت با پزشک مصرف شوند. همچنین، باید به یاد داشت که مصرف این قرص ها ممکن است باعث عوارض جانبی مانند افزایش فشار خون، افزایش قند خون و افزایش خطر بروز بیماریهای قلبی-عروقی شود. قرص های افزایش وزن شامل ترکیبات مختلفی هستند که به چندین روش ممکن است به افزایش وزن کمک کنند. به عنوان مثال: افزایش اشتها: برخی از قرص های افزایش وزن شامل ترکیباتی هستند که به افزایش اشتها کمک می کنند. این ترکیبات ممکن است با تحریک سیستم اعصاب و هورمونهای رشد بدن، افزایش اشتها و مصرف غذا را افزایش دهند. افزایش توده بدنی: برخی از قرص های افزایش وزن شامل ترکیباتی هستند که به افزایش توده بدنی کمک می کنند. این ترکیبات ممکن است با تحریک تولید چربی در بدن و توده عضلانی، به افزایش وزن کمک کنند. افزایش جذب مواد مغذی: برخی از قرص های افزایش وزن شامل ترکیباتی هستند که به افزایش جذب مواد مغذی در بدن کمک می کنند. این ترکیبات ممکن است با تحریک رشد بافت های بدن و بهبود جذب مواد مغذی، به افزایش وزن کمک کنند. البته همه مواد این خاصیت را ندارند و باید در مورد آن ها تحقیق کرد.
مصرف داروهای چاقی باید تحت نظارت پزشک صورت گیرد و نباید بدون تجویز پزشک مصرف شود. قرص هایی که به عنوان قرص های افزایش وزن شناخته می شند، برای افزایش وزن برخی افراد تجویز می شند. این قرص ها معمولا شامل هورمون هایی هستند که باعث افزایش اشتها و توده بدنی می شند. با این حال، باید توجه داشت که مصرف این قرص ها باید تحت نظارت پزشک صورت گیرد و نباید بدون مشورت با پزشک مصرف شوند. همچنین، باید به یاد داشت که مصرف این قرص ها ممکن است باعث عوارض جانبی مانند افزایش فشار خون، افزایش قند خون و افزایش خطر بروز بیماریهای قلبی-عروقی شود در این مقاله ما به بررسی عوارض قرص های چاقی می پردازیم. عوارض پوستی مصرف داروهای چاقی؛
مصرف قرص های افزایش وزن نباید بر روی پوست و مو تأثیر منفی داشته باشد، اما در برخی موارد ممکن است باعث بروز عوارض جانبی شود. به عنوان مثال:
* تغییر ساختار مو: برخی از قرص های افزایش وزن ممکن است باعث تغییر ساختار مو شوند که ممکن است باعث ریزش مو و یا ترک های مو شود.
* افزایش حساسیت نسبت به نور خورشید: برخی از قرص های افزایش وزن ممکن است باعث افزایش حساسیت پوست نسبت به نور خورشید شوند که ممکن است باعث بروز عوارض جانبی مانند سوختگی و تیرگی پوست شود. در هر صورت، باید توجه داشت که هر قرص چاقی به طور مستقل نمی تواند به بهبود پوست و مو کمک کند و برای بهبود خوبی، باید با مصرف قرص های چاقی، مراقبت مناسب از پوست و مو و استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی مناسب را نیز به عنوان یک روش درمانی ترکیب کرد. همچنین، بهتر است قبل از شروع هر گونه درمان چاقی، با پزشک خود مشورت کنید.
* تغییر ساختار مو: برخی از قرص های افزایش وزن ممکن است باعث تغییر ساختار مو شوند که ممکن است باعث ریزش مو و یا ترک های مو شود.
* تغییر رنگ پوست: برخی از قرص های افزایش وزن ممکن است باعث تغییر رنگ پوست شوند که ممکن است باعث بروز عوارض جانبی مانند لکهای پوستی شود.
* چاقی سبب بروز چه مشکلات پوستی می شود؛
ضمن اینکه چاقی سبب بروز مشکلات پوستی متعددی می شد، تغییرات فیزیولوژی پوستی بهخصوصی را ایجاد می کند. با افزایش وزن پوست تغییرات زیر را تجربه خواهد کرد: تغییر لایه اپیدرمی که منجر به افزایش اتلاف آب بدن از طریق پوست به مقدار غیرطبیعی می شد، ایجاد لایهای ضخیم از چربی زیر جلدی که سبب بروز چینهای پوستی بزرگتر و بیشتر شدن تعریق می شد، افزایش سطح تولید سموم از غدد چربی، ایجاد اختلال در جریان لنفاوی در بافت زیر جلدی که سبب لنف ادم می شد و بروز اختلال در تولید کلاژن که اگر کم شود زخمها بهسختی بهبود پیدا می کنند.
برای شناخت هر چه بیشتر و بهتر عوارض ناشی از چاقی، بهتر است انواع ترک پوستی را نیز بررسی کنیم. در واقع ترک پوستی از مهم ترین و شایع ترین عوارض داروهای چاقی بر روی پوست می باشد.
ترک پوستی آتروفیکا: زمانی که پوست ترک میخورد و نازک می شد، به آن استریا یا ترک پوستی آتروفیکا میگوییم.
Striae nigrae: در این گونه از ترک پوستی، پوست علاوه بر ترک خوردن کبود و سیاه می شد Striae caerulea: در این نوع ترک پوستی، پوست فرد به رنگ آبی تیره متمایل می شد.
استریا پاتولوژیک: اگر فرد مبتلا به بیماری زمینهای یا شرایط زمینهای باشد، بیشتر در معرض ابتلا به این نوع ترک پوستی قرار دارد.
ترک پوستی آلبا: این نوع ترک پوستی را با رنگ سفید می توان تشخیص داد. استریا گراویداروم: زنان زمانی که باردار می شند، ترک پوستی بارداری را تجربه می کنند.
استریا روبرا: این نوع ترک پوستی قرمز رنگ است.
ترک های پوستی یا استریا ضایعات پوستی هستند که به دلیل نازک شدن پوست و فرورفتگی پوست به شکل خطوطی در نواحی ران، باسن، شکم و سینه ها دیده می شود. علت ایجاد ترک های پوستی کشیدگی ناگهانی پوست در دوران حاملگی و یا چاقی و لاغری است و گه گاه در بعضی از بیماری ها دیده می شود این کشیدگی پوست سبب کاهش تعداد فیبرهای کلاژن و الاستین در پوست می شود و در نواحی که این فیبرها کاهش مییابد ترک خوردگی ایجاد می شود. در ابتدا این ترک ها قرمز تا بنفش هستند ولی به مرور زمان سفید رنگ می شود در هنگام بلوغ، حاملگی و یا تغییرات وزنی شدید می تواند سبب ایجاد این ترک ها گردد.
استریا یا ترک های پوستی ضایعاتی هستند که به دلیل نازک شدن لایه درم و اپیدرم پوست به شکل بریدگی، اغلب در نواحی تحت فشار مثل ران، باسن، شکم و سینه ها ایجاد می شوند. ترک های پوستی در زمان بلوغ، معمولا روی رآن ها، باسن و سینه ها شکل می گیرند ولی در دوران حاملگی این ترک ها بیشتر در نواحی شکم و سینه ها ایجاد می شوند. ترک های پوستی در آقایان نیز به وجود می آیند ولی در خانم ها بسیار شایع تر هستند.
علت ایجاد ترک پوستی از عوارض داروی چاقی بر روی پوست؛
در بعضی افراد به دلیل ژنتیکی این ترک های پوستی ایجاد می شد ولی در بیشتر موارد به دلیل بارداری، شیردهی یا تغییرات وزنی شدید ایجاد می شد. مصرف طولانی مدت داروهای نقطه کورتیکواسترویید سبب ایجاد استریا یا ترک پوستی می شد. از نظر علت ایجاد استریا یا ترک های پوستی عوامل مختلفی وجود دارد. مهمترین عامل، کشیدگی پوست به طور ناگهانی می باشد که مثلاً در بارداری و بلوغ آن را مشاهده می کنیم. ولی کشیدگی پوست تنها یکی از عوامل ایجاد ترک های پوستی است و عوامل درونی نیز در بروز آن مؤثر می باشد. از جمله عوامل درونی، تغییرات هورمونی می باشد که سبب عدم تعادل در فیبروبلاستها (سلولهای تولید کننده الاستین و کلاژن) می شد که این امر منجر به کاهش تعداد و کیفیت فیبرهای کلاژن و الاستین میگردد. در نتیجه پوست فیبرهای کلاژن، دچار پارگی شده و پوست حالت ترک خوردگی پیدا می کند. بیماریهای زمینهای و مصرف داروهای مختلف مخصوصاً داروهای کورتونی نیز می تواند در شکل گیری این ضایعات موثر باشد. استفاده طولانی مدت از کورتونهای موضعی قوی نیز می تواند باعث ایجاد استریا یا ترک های پوستی شود. به همین دلیل توصیه می شد کورتونهای موضعی فقط زیر نظر پزشک استفاده شوند تا عوارض آن در بیمار ظاهر نشود.
تغییرات هورمونی یا تغییر وزن ناگهانی: برخی از ترک های پوستی به دلیل خشکی و از بین رفتن رطوبت پوست نیستند. این نوع ترک ها که معمولا به دلیل کشیده شدن پوست و تغییرات هورمونی ایجاد می شوند. به دلیل تفاوت در نوع ساختار و دلیل شکل گیری این نوع ترک، نام استریا و یا استرچ مارک برای آن ها انتخابشده است.
کدام نواحی بیشتر دچار استریا یا ترک پوستی می گردد؛
در ناحیه شکم، باسن، پهلوها و سینه ها به وجود می آید در واقع یک سری خطوطی هستند که در مرحله ی اول به رنگ صورتی هستند و مرور به رنگ قرمز و ارغوانی تبدیل می شوند و در نهایت به رنگ سفید در می آیند طول آن ها امکان دارد چند سانتی متر باشد که به تعداد زیاد به وجود می آیند ، قطر آن ها از یک میلیمتر تا ده میلیمتر است. به صورت خلاصه: شکم، سینه ها، لگن، ران، پهلو و باسن.
علایم و نشانه های ترک های پوستی از عوارض داروهای چاقی بر روی پوست؛
قبل از پدیدار شدن ترک های پوستی، پوست نازک و قرمز می شود که با خارش و حساسیت همراه است ترک ها ابتدا به صورت چروک ایجاد می شوند و قرمز رنگ هستند و سپس در طول زمان به تدریج کم رنگ تر و سفید تر می شوند.
درمان ترک پوستی ناشی از چاقی ممکن است شامل روش ها و تکنیک هایی مانند استفاده از کرم ها و لوسیون های مرطوبکننده حاوی عناصر مغذی و ویتامینها، استفاده ازکرم ها و ژل های ضدترک حاوی مواد مانند رتینول و هیدروکسیاستئات، روشهای پزشکی مانند لیزر، میکرونیدلینگ، تراپی پرکولاژن و سایر روشهای پزشکی برای کاهش قرمزی، بافت صاف، افزایش تولید کلاژن و بهبود ظاهر ترک ها، استفاده از روشهای طبیعی مانند ماساژ، استفاده از روغنهای طبیعی (مانند روغن زیتون یا روغن جوجوبا) رعایت وزن و تغذیه سالم می توانند در بهبود ترک های ناشی از چاقی موثر باشد. استفاده از کرم های ضد ترک پوست؛ این کرم ها بیشتر جنبه پیشگیری کنندگی دارند و در درمان ترک ها موثر نیستند. با این حال سعی شده کلیه راهکارهای موجود بررسی شوند.
اگر شما هم علائم بروز ترک های پوستی را دارید، ناراحت نباشید چراکه تنها نیستید و خیلی از افراد دچار این حالت می شوند. در هر سنی افراد مبتلا به این وضعیت پوستی می شوند. شما می توانید با استفاده از برخی تکنیکها و روشها نشانههای ترک پوستی را مخفی کنید و گاهی نیز بهبود ببخشید. ترک های پوستی اغلب نیازی به درمان ندارند، چراکه خطری برای سلامت بدن ایجاد نمی کنند. البته افرادی که ترک های پوستی دارند چون پوست بسیار نازکی دارند، ممکن است در حادثه بهراحتی آسیب ببینند و زخمی شوند. معمولا ترک های پوستی در نوجوانان با گذشت زمان کمرنگتر می شد. اگر ترک های پوستی ناشی از چاقی یا علل دیگر باشد، استفاده از مرطوب کننده ها، سوزن زدن پوست، لایهبرداری شیمیایی، لیزر درمانی با رنگ پالسی و درمان موضعی ریتنوئید توصیه می شد. برخی روش های درمانی عبارت اند از:
استفاده از کرم یا پماد موضعی؛ برخی از محصولات بهداشتی و مراقبت از پوست ادعای تأثیرگذاری در درمان ترک های پوستی را دارند. شاید واقعا مؤثر باشند اما کاملا ترک های پوستی را درمان نمی کنند. در مقایسه با کرم های آرایشی گزینه بهتر و ایمن تری محسوب می شوند.
استفاده از کرم برنزه کننده؛ این یک راهحل موضعی است و تاثیری در درمان ترک های پوستی ندارد. برنزه کنندههای فاقد ضد آفتاب می توانند در پر کردن و مخفی کردن ترک های پوستی به شما کمک کنند. در حقیقت با استفاده از برنزر می توانید رنگ ترک ها را به رنگ پوست نزدیک کنید. اما این خیلی روش کارسازی نیست. استفاده منظم از برنزر کرمی سبب آسیب دیدن پوست می شد و پسازآن مجبور می شوید عوارض پوستی کرم برنزه را تحمل کنید. ضمناً این کرم در پوشش دادن نشانههای ترک پوستی خیلی قوی نیست.
استفاده از کرم پودر
کرم پودر دیگر روش موضعی مخفی کردن ترک های پوستی است. کرم می تواند دست کم یک روز یا یک شب ترک های پوستتان را مخفی کند. اما پس از چند ساعت کاملا از بین می رود و مجددا ترک های پوستی پیدا می شوند.
پوشیدن لباس های پوشیده
این راحت ترین کاری است که می توانید برای مخفی کردن ترک های پوستی انجام دهید. اگر از لباسهای پوشیده استفاده کنید، مجبور به مصرف کرم زیاد نیز نخواهید بود.
درمان ترک پوستی با لیزر؛ می توان از لیزر در درمان ترک های پوستی استفاده کرد پنج الی شش جلسه لیزر به فاصله یک ماه می تواند باعث کلاژن سازی پوست سبب کمرنگ شدن و گاها محو شدن استریا شود.
میکرودرم ابریژن؛ یکی دیگر از روش های درمان استریا میکرودرم ابریژن شامل صاف کردن پوست با کریستال های ریز برای از بین بردن پوست قدیمی و بیرون آمدن پوست جدید است که در زیر علائم استریا، کشش بیشتری وجود دارد. میکرودرم ابریژن می تواند ظاهر استرچ مارک قدیمی را بهبود بخشد.
مزوتراپی؛ یکی از راه های درمان ترک های پوستی مزوتراپی است. این روش که از جدیدترین روشهای درمانی و مراقبت پوست محسوب می شد؛ حدود ۶۰ سال پیش توسط پزشکی فرانسوی اختراع شد. مزوتراپی غیر تهاجمی و بدون درد است. این روش به دلیل استفاده از مواد طبیعی و مورد نیاز پوست برای کلاژن سازی می تواند در ترمیم پوست دچار استرچ مارک مفید باشد.
استفاده از embedding یا نخ گذاری؛
در این روش با گذاشتن نخ کوچک مخصوص در بافت استریا ها سبب تحریک کلاژن سازی و سبب بازسازی پوست ناحیه استریا شده و استریاها به تدریج محو می گردد. در کل جهت درمان استریا می توان با توجه به خطوط ایجاد شده روی پوست از یک یا چند روش گفته شده به طور همزمان استفاده کرد تا باعث اثرگذاری بیشتر و بهتر گردد. قابل ذکر است که از embedding یا نخ گذاری می توان در کاهش وزن موضعی شکلدهی و تناسب اندام به خصوص در سفت شدن شل شدگی پوست و عضلات استفاده کرد.
لیزر فرکشنال: لیزر فرکشنال مانند لیزر درمانی PDL است که از لیزر استفاده می کند. با این حال، با هدف قرار دادن روی نواحی کوچکتر از پوست شما که دچار استریا شده کار می کند و باعث آسیب کمتری به پوست می شود.
فرکشنال co۲ لیزر؛ این روش از نظر اسمی و ماهیتی به روش بالا شباهت زیادی دارد اما روش درمانی متفاوتی برای استریا است. در این روش با تاباندن شعاع های بسیار باریک نور لیزر به درمان موضعی استریاها می پردازید و دیگر نیازی به حجم های بزرگی از نور لیزر نمی باشد. این پرتوها به لایه میانی پوست می روند و سبب عدم آسیب به مناطق دیگر بدن می شوند با این روش ممکن است پوست دچار زخم های سطحی شود که با استراحت و تنها پس از چند روز می توانید به بهبودی کامل برسید.
استفاده از پی آر پی همان سلول درمانی؛
در این روش با گرفتن خون خود فرد و سانتریفیوژ کردن و جداسازی پلاکت ها و فاکتور های رشد و تزریق آن ها در داخل استریا (ترک های پوستی) سبب بازسازی و کلاژن سازی در نواحی استریا می گردد و به مرور سبب محو شدن استریا می شد.
پیشگیری از استریا؛ به طور کلی ما پیشگیری خاصی نمی توانیم داشته باشیم، خیلی از افراد خصوصا افرادی که در خانواده خود زمینه استریا را دارند در دوران بارداری امکان این که این به این مشکل دچار شوند زیاد است. در واقع بهترین پیشگیری برای استریا مراقب بودن وزن است یعنی تغییرات ناگهانی وزن و خانم های باردار باید مراقب باشند که تغییرات نرمال برای افزایش وزن داشته باشند خیلی از افراد هستند که به جای ده کیلو بیست کیلو افزایش وزن دارند این عامل باعث می شود که فرد دچار ترک پوستی بیشتری شود.یک سری کرم های پیشگیری از استریا وجود دارد که دارای یک سری ترکیبات گیاهی است. که عزیزان برای پیشگیری از استریا می توانند از این کرم ها استفاده کنند البته قطعی نیست اما می تواند تا حدودی از خشکی پوست و ترک بیشتر جلوگیری کند. البته این کرم ها بیشتر در دوران بارداری استفاده می شود و می تواند تا حدودی مفید باشد. یک سری استریا ها امکان دارد بدون هیچ گونه عللی ایجاد شود که باید بررسی شود .بهتر است فرد به متخصص پوست مراجعه کند تا بررسی لازم صورت بگیرد.
چگونه از بروز ترک پوستی جلوگیری کنیم؟
تقریباً هیچ راه قطعی برای جلوگیری از بروز ترک پوستی وجود ندارد. حتی اگر شما مرتباً از لوسیونها و کرمهای مخصوص استفاده کنید، امکان دارد که دچار ترک پوستی شوید. بااینوجود توصیه می شد وزنتان را در محدوده سلامت حفظ کنید. مواد غذایی بخورید که کمترین سطح چربی را داشته باشند و یا حاوی چربیهای سالم باشند. حجم غذای مصرفی خود را ناگهان افزایش ندهید، چراکه بدن نمی تواند ناگهان ظرفیت مصرف انرژی خود را افزایش دهد. بنابراین انرژی اضافه را ذخیره می کند، لایههای چربی بیشتر می شوند و درنتیجه پوست کشیده می شد. مرتباً ورزش کنید و حداقل در طول هفته سه روز تمرینات مختلف ورزشی انجام دهید. بهجز ترک پوستی ناشی از چاقی، گاهی ترک پوستی به علت لاغری بروز می کند. اگر میخواهید وزنتان را کم کنید، تدریجی و اصولی این کار را انجام دهید تا دچار ترک پوستی و دیگر عوارض جدی کاهش وزن ناگهانی آن نشوید.
ترک های پوستی قسمت طبیعی از رشد بدن خیلی از زنان و مردان محسوب می شوند. ترک های پوستی ممکن است در دوره بلوغ، بارداری، افزایش وزن و افزایش سریع سطح عضلانی به وجود بیایند. البته باید به این نکته توجه کرد که پیش نیاز درمان ترک پوستی ناشی از چاقی، درمان چاقی است. علائم کشش پوستی را نمی توانید بهصورت طبیعی برطرف کنید. اما امروز روشهایی هستند که جهت بهبود ظاهر پوست مورداستفاده قرار میگیرند.
ترک های پوستی خطوط ریز روی بدن هستند که از بافت زیر پوست تشکیل می شوند. کشیدگی ها یا ترک های پوستی در اثر رشد سریع یا کشیدگی بیشازحد پوست به وجود می آیند. ترک پوستی یک بیماری پوستی شایع است و تقریبا هیچ خطری برای فرد به دنبال نخواهد داشت. در حقیقت ترک پوستی یک مشکل پزشکی نیست و نیازی نیست حتماً برای درمانش به پزشک مراجعه کنید. معمولاً زمانی که فرد دچار اضافهوزن می شد، ترک هایی روی بخش های مختلف بدنش به وجود میآید. همزمان با اضافهوزن پوست کشیده می شد و اگر سرعت و شدت این کشش زیاد باشد، پوست دچار ترک می شد.
چاقی می تواند به دلیل کشش و انبساط سریع پوست باعث ایجاد ترک پوستی شود. ترک های پوستی زمانی اتفاق میافتند که پوست بیش از حد خود کشیده می شد و باعث آسیب به رشتههای کلاژن و الاستین زیرین می شد. این آسیب منجر به ظهور خطوط قرمز مایل به بنفش می شود که در نهایت به رنگ سفید یا نقره ای محو می شوند. بهترین راه برای جلوگیری از ترک های ناشی از چاقی، حفظ وزن سالم از طریق ورزش منظم و یک رژیم غذایی متعادل است. علاوه بر این، هیدراته ماندن و مرطوب کردن پوست نیز می تواند به بهبود خاصیت ارتجاعی پوست و کاهش احتمال ایجاد علائم کشش کمک کند.