یکی از معضلاتی که انسان مدرن امروزی با آن مواجه است، داشتن یا تحمل استرس می باشد. عدم کنترل استرس، ممکن است آسیب ها و لطمه های بسیاری را به ما وارد کند. در این مقاله از وب سایت کلینیک دانش، قصد داریم به یک پرسش مهم پاسخ دهیم؛ آیا استرس بر سلامت پوست اثر می گذارد؟ پاسخ این سوال مثبت است. به مثابه همیشه، ابتدا با بیان مقدمات مربوط به این جریان در خدمت شما عزیزان خواهیم بود. سپس اثرات و آسیب های وارده بر پوست، ناشی از استرس را بررسی خواهیم کرد.
بدون شک همه ما در برهه ای از زندگیمان، درجه ای از استرس را تجربه کرده ایم. این استرس تا جایی که باعث ترغیب ما به انجام کارهایمان شود، لازم است. حتما می دانید که اگر استرس مزمن باشد، می تواند سلامت جسم و روح ما را تحت تاثیر خود قرار دهد. آیا از تاثیر استرس بر پوست آگاهی دارید.
تقریبا همه ی ما درجه ای از استرس را در زندگی روزانه ی خود تجربه می کنیم. در برخی موارد استرس مثبت است و کمک می کند کارها و تکالیف خود را انجام دهیم، اما استرس مزمن بر سلامت جسمی و روحی ما اثر میگذارد و سبب بروز عوارض جانبی می شود. راش پوستی (rash) یکی از نشانههای جسمانی و تاثیر استرس بر پوست است که ممکن است هر فردی به آن دچار شود. البته این تنها عارضه ای نیست که قصد بررسی آن را داریم و تنها یک مثال بود. در بخش های بعدی، لیست کاملی از اثرات استرس بر مو را بررسی خواهیم کرد.
بسیاری از بیماری های پوستی به دلیل تاثیری که روی ظاهر بیمار می گذارند، حضور او را در اجتماع و حتی خانواده با اضطراب همراه می کنند و به صورت یک سیکل معیوب، موجب تشدید بیماری پوستی می شوند و درنهایت، به دلیل مزمن بودن اغلب بیماری های پوستی، فرد دچار افسردگی شود. به همین دلیل، در بیشتر بیماری های مزمن پوستی، انجام مشاوره روان پزشکی لازم و بسیار مفید خواهد بود. اگر نمی توانید حتی یک روز را بدون حرص و جوش بگذرانید تنها اعصاب تان را از دست نمی دهید. کسی را نمی توان در این دنیا پیدا کرد که برای یک روز هم که شده در زندگی اش استرس و اضطراب را تجربه نکرده باشد. استرس در زندگی هر فردی وجود دارد اما مشکلی نیست که قابل کنترل نباشد. استرس فقط روی اعصاب و روان تان تاثیر منفی نمی گذارد، بلکه متخصصان زیبایی معتقدند این لایه های درونی روانی می توانند زیبایی های شما را ازبین ببرند و عوارض ناگواری روی پوست و مو و حتی ناخن های شما بگذارند.با این حال اگر با مشکلات پوستی بی دلیلی مواجه شدید یا بیماری پوستی تان بدون هیچ علت خاصی عود کرد، بهتر است به یاد استرس بیفتید و پی آن را بگیرید که از کجا نشأت گرفته است.
شاید گفتن اینکه تلاش کنید استرس خود را کنترل کنید، در وهله اول بیهوده به نظر برسد، اما لازم است بدانید که همین جمله به ظاهر ساده و کلیشه ای، کلید حل تمام مشکلات می باشد. گاهی اوقات برای دست به کار شدن، باید با عواقب و نتایج حاصله آشنا شویم. به همین دلیل است که در این مقاله به پرسش آیا استرس بر سلامت پوست اثر می گذارد، پاسخ داده ایم.
چند نوع استرس داریم و چطور ممکن است به پوست آسیب برسانند؟ در این بخش به بررسی انواع استرس و اثرات ناشی از آن ها پرداخته ایم. توجه داشته باشید که مطالب گفته شده، برای آشنایی هر چه بیشتر شما با ماهیت استرس و شناخت ابعاد آن می باشد. در قسمت بعدی، از کلیه اثرات استرس بر پوست، سخن به میان خواهیم آورد.
استرس به دو دسته تقسیم می شود؛ دسته اول استرس های حاد و زودگذر و دسته دوم استرس های مزمن و درازمدت هستند. در هر دو صورت ممکن است به دنبال استرس های حاد یا کوتاه مدت و درازمدت تغییراتی را در پوست و ضمایم پوستی که شامل ناخن و مو می شود، مشاهده شود. در ادامه به تاثیراتی که هر یک از استرس ها روی پوست می گذارد می پردازیم.
استرس شما از چه نوعی است؛ همه استرس ها ناشی از استرس روحی و عصبی نیستند. بلکه از جنس استرس های جسمی هستند که به دو دسته تقسیم می شوند:
استرس مشغله کاری؛ استرس های جسمی را می توان به این شکل توصیف کرد که فرد از نظر روحی و روانی مشکلی ندارد اما مشغله کاری اش به گونه ای است که نظم و انضباط خاصی در زندگی این فرد حکمفرما نیست، به طوری که اگر زندگی فرد را مرور کنیم می بینیم که فعالیت های روزانه او توأم با دویدن و فعالیت های فیزیکی زیاد است.همچنین فرد به دلیل مشغله کاری زیاد وعده غذایی ناهار را نمی خورد یا ممکن است این وعده غذایی اصلی را در ساعت های مختلف از روز مثل دوازده، چهارده یا شانزده بعدازظهر بخورد. این بی نظمی گرچه ممکن است مشکلات روحی و روانی به دنبال نداشته باشد، اما باعث استرس جسمی می شود. این نوع استرس قادر است مشکلات پوستی را ایجاد کند یا باعث تشدید آن ها شود.
استرس ناشی از رژیم غذایی؛ دومین استرس جسمی که می توان به آن اشاره کرد، استرسی است که درراستای گرفتن رژیم های غذایی ایجاد می شود. رژیم های غذایی آگاهانه است و با اراده خود شخص انجام می شود. البته اگر رژیم غذایی اصولی و تجویز شده پزشک نباشد، ممکن است باعث ایجاد کمبودهایی در بدن شود. در چنین شرایطی تصور کنید که افراد خانواده درحال خوردن غذایی خاص هستند اما شخص چون از رژیم غذایی تبعیت می کند، نمی تواند آن غذا را بخورد. این نوع رژیم های غذایی یک نوع استرس جسمی به فرد انتقال می دهند که به دنبال آن باعث تشدید یا شروع برخی بیماری های پوستی از جمله جوش، آکنه، اگزما و غیره می شود.
مقدمات تأثیر استرس بر پوست؛ علی رغم اینکه استرس مشکلی روحی و روانی است، اما همان طور که گفتیم منجر به بروز علائم جسمی می شود. پوست یکی از قسمت هایی است که استرس بر آن تأثیر می گذارد. در ادامه، اثرات مختلف استرس بر پوست را بررسی می کنیم. تاثیر استرس بر پوست صورت در مقالات مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. پوست ما افشا کننده حالات و وضع روحی و روانی ماست استرس می تواند تاثیرات بسیاری بر روی سلامت فرد بگذارد. یکی از اصلی ترین و اولین علائم این موضوع، بروز اختلالات پوستی در فرد می باشد. بسیاری از افراد بر این عقیده اند که پوست افراد نشان دهنده ی وضعیت سلامت روحی آن هاست. در دوران پراسترس و پرتنش که به طور طبیعی در زندگی همه افراد پیش می آید، پوست مان پژمرده و تیره به نظر می رسد و آثار خستگی بر آن قابل مشاهده است، اما اتفاق بدتر زمانی می افتد که دوره های پراسترس در زندگی مان طولانی بشود که حاصل آن ریزش منطقه ای مو یا بروز آثار پیری و چین و چروک بر پوست خواهد بود که شاید جبران آن به سادگی و در کوتاه مدت ممکن نباشد. باعث بدتر شدن مشکلات پوستی شود. برای مثال، استرس می تواند پسوریازیس، آکنه ی روزاسه آکنه دوران بزرگسالی، التهاب و قرمزی مزمن پوست صورت که معمولا روی گونه ها، بینی و پیشانی به وجود می آید، اگزما را بدتر کند. استرس می تواند باعث کهیر و انواع دیگری از راش های پوستی و همچنین شعله ور شدن تبخال ها شود. کم خوابی و استرس باعث می شوند بدن هورمونی به نام کورتیزول تولید کند. هورمون کورتیزول باعث افزایش قند خون در بدن می شود. افزایش قند خون نیز باعث افزایش وزن و بروز مشکلات قلبی می شود. استرس حاد با پوست تان چه می کند؟ تغییرات پوستی گاهی اوقات خبر از سر درون می دهد. استرس حاد پوست را به طور موقت دچار تغییراتی می کند که با مشاهده این تغییرات متوجه می شوید شخص وضعیت جسمانی و روحی مناسبی ندارد، چراکه انقباض عروقی باعث رنگ پریدگی پوست می شود در مواقعی که فرد دچار ترس و نگرانی است این حالت مشاهده می شود. حتی ممکن است عکس این اتفاق رخ دهد، یعنی فرد بر اثر افزایش فشار خون و عصبانیت، پوستش دچار پرخونی و التهاب شود. البته این تغییرات هم موقتی است و بعد از مدتی پوست به حالت طبیعی خود بازمی گردد.استرس های مزمن همان طور که از اسم شان پیداست تاثیرات ماندگارتری در بدن دارند و ممکن است فرد چندین ماه با عواقب آن درگیر باشد و در پاره ای از مواقع از پس مقابله با آن بر نیاید. استرس مزمن چه بلایی سر پوست می آورد؟ در این شرایط می توان به مشکلات پوستی ازجمله جوش و آکنه اشاره کرد، گرچه در شرایط معمولی هم ممکن است بروز کند، اما چون یکی از عوامل تشدیدکننده جوش و آکنه مسئله هورمون های مردانه است؛ بنابراین افرادی که استرس مزمن دارند جوش های شان شدیدتر و مقاوم به درمان هستند برای همین مدت طولانی ممکن است روی پوست فرد باقی بمانند. اکثر این اشخاص به این موضوع اشاره می کنند که در گذشته تعداد جوش و آکنه ها کمتر بوده اما مدتی است که هم تعدادشان افزایش پیدا کرده و هم به درمان مقاوم شده اند که می توان از استرس به عنوان عامل اصلی این مشکلات یاد کرد.همان طور که می دانید شیوع آکنه از سنین بلوغ است اما اگر آکنه بعد از سی سال بروز پیدا کند یا تشدید شود، برای عموم مردم مسئله عجیبی است، بنابراین علت بروز ضایعات آکنه را در افراد بالای سی سال استرس مزمن می دانند. علاوه بر آکنه، این افراد بروز جوش بعد از سی سالگی را هم تجربه می کنند.
راش پوستی ناشی از استرس؛
استرس زیاد می تواند باعث بروز کهیر شود. کهیر نوعی حساسیت پوستی است که شامل راش های پوستی یا دانه های برآمده و قرمز رنگ می شود. اندازهی این راش ها متغیر است و امکان ایجاد آن ها در هر قسمتی از بدن وجود دارد. کهیر ممکن است با خارش همراه باشد. در بعضی موارد هم ممکن است هنگام لمس کردن قسمتی از پوست که دچار کهیر شده، احساس مورمور شدن یا سوزش کنید. درمان راش ناشی از استرس؛
راش ناشی از استرس را می توانید در منزل و با استفاده از آنتی هیستامینهای بدون نسخه درمان کنید. آنتی هیستامین به درمان خارش کمک می کند. همچنین، می توانید برای درمان خارش، به جای مصرف آنتی هیستامین پوست خود را خنک کنید. به این منظور شیوه هایی نظیر استحمام با آب سرد یا قرار دادن کمپرس سرد روی پوست را امتحان کنید. در موارد شدید تر، ممکن است پزشک مصرف کوتاه مدت داروهای زیر را به شما توصیه کند: آنتی هیستامین های قوی تر، استروئیدها و قرص های آنتی بیوتیک. برای راش پوستی باید به پزشک مراجعه کرد؛
اغلب راش های ناشی از استرس نیز به نسبت خفیف هستند، اما توصیه می کنیم، حتما اقدامات لازم را برای کاهش عوارض و اثرات آن ها انجام دهید. چراکه، راش پوستی سبب احساس ناراحتی شما می شود. این امر استرس شما را تشدید می کند و در نتیجه، راش ها بدتر می شوند.
پیری زودرس و بروز چین و چروک های پوستی؛ از نگاه بسیاری از خانم ها، آزاردهنده ترین تاثیر استرس بر پوست می تواند پیری زودرس و چروک شدن پوست باشد؛ چرا که این چین و چروک ها چهره را بیش از هر چیز دیگری پیر و خسته جلوه می دهند. هورمون کورتیزولی که به علت استرس در بدن ترشح می شود، این قدرت را دارد تا میزان قندخون را در بدن افزایش دهد. به دنبال بالا رفتن سطح قند خون، رشته های پروتئینی به نام کلاژن و الاستین که نقش به سزایی در حالت ارتجاعی و انعطاف پذیری پوست دارند، دچار آسیب می شوند. به همین ترتیب پوست در اثر استرس کم کم دچار چین و چروک می شود. از طرف دیگر همه ما عاداتی مانند اخم کردن یا جمع کردن لب هایمان را داریم که هنگام دچار شدن به استرس، ناخودآگاه به سراغ این عادات می رویم. بهتر است بدانید که تکرار این عادات می تواند باعث ایجاد خطوط عمیق روی پوست صورت شوند. تبخال زدن؛ تبخال زدن بدترین تاثیر استرس بر پوست است. این مسئله ای است که تقریبا همه ما به آن آگاه هستیم؛ چرا که بارها پیش آمده که در اثر شکه شدن، کابوس دیدن و غیره تبخال بزنیم. همانطور که می دانید، استرس به خوبی می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند. وقتی سیستم ایمنی ضعیف باشد، بدن در شناسایی ویروس تبخال ضعیف عمل کرده و در نتیجه خیلی زود دچار تبخال می شویم.
تغییر رنگ پوست؛ دیگر تاثیر استرس بر پوست تغییر رنگ آن است که باعث می شود، چهره را خسته، بی حال و بی روح نشان دهد. این تاثیر استرس بر پوست به این خاطر است که استرس، روند خونرسانی به پوست را کاهش می دهد و در نتیجه باعث می شود رنگ چهره تغییر کند و پوست درخشندگی و شادابی همیشه را نداشته باشد. ظاهر شدن کهیر روی پوست؛ دیگر تاثیر استرس بر پوست ، ظاهر شدن کهیر روی پوست است که می تواند، پوست را قرمز و برجسته کند و خارش و درد را هم به همراه خود بیاورد. حتی در برخی موارد ممکن است، این کهیرها باعث بالا رفتن دمای بدن شوند و تب و التهاب را برای فرد به ارمغان آورند. از آنجایی که استرس قدرت فوق العاده ای در ضعیف کردن سیستم ایمنی بدن دارد، می تواند باعث بروز کهیر روی پوست شود. همین ضعیف شدن سیستم ایمنی، می تواند بدن را نسبت به ترشح هیستامین حساس کند و در نتیجه موجب ظهور کهیر روی پوست شود.
استرس و خارش پوست؛ دیگر تاثیر آزاردهنده استرس بر پوست ، خارش آن است. با ضعیف شدن سیستم ایمنی در اثر استرس، تولید ماست سل (Mast Cell ) در بدن افزایش پیدا می کند. افزایش این سلولها موجب ترشح هیستامین می شود که عامل اصلی خارش پوست است. استرس و جوش و آکنه های پوستی؛ به جرات می توان گفت، ظاهر شدن جوش های پوستی، ناخوشایندترین تاثیر استرس بر پوست صورت است؛ چرا که زیبایی چهره و صورت را به چالش می کشند. دلیل بروز این جوش و آکنه ها این است که هنگامی که دچار استرس می شویم، در بدنمان ماده ای به نام کورتیزول ترشح می شود و همین ماده موجب افزایش تولید چربی، مسدود شدن منافذ پوستی و به دنبال آن ظاهر شدن انواع جوش و آکنه روی پوست می شود. جوش هایی که حاصل از تاثیر استرس بر پوست هستند و به آن ها جوش های استرسی گفته می شود، عمدتا جوش های چرکی نیستند و فقط خود را در قالب برآمدگی های قرمز و دردناکی نشان می دهند که البته همین مساله می تواند، جلوه نازیبایی را برای صورتمان به وجود آورد. پف کردن زیر چشم؛ مطمئنا شما هم بارها و خصوصا در زمان هایی که استرس و بی خوابی داشته اید، دچار پف زیر چشم شده اید.
دیگر تاثیر استرس بر پوست در چنین مواقعی خود را نشان می دهد. زمانی که در اثر استرس هورمون کورتیزول در بدن ترشح می شود، تعادل نمک در بدن به هم می ریزد. همین بهم ریختگی تعادل نمک در بدن باعث می شود تا بدن، مایعات را در خود حبس کند و دچار تورم شود. یکی از حساس ترین نقاط بدن، پوست اطراف چشم است که خیلی زود بهم ریختگی تعادل نمک در آن اثر می کند و دچار ورم می شود. خشک و پوسته پوسته شدن پوست؛ تاثیر دیگر استرس بر پوست خشکی و پوسته پوسته شدن آن است. همانطور که در ابتدای مطلب تاثیر استرس بر پوست گفته شد، هر زمان که ما تحت استرس قرار میگیریم، کورتیزول در بدنمان ترشح می شود. همین امر قدرت پوست را برای نگهداری رطوبت کاهش می دهد. به همین علت هم داشتن استرس باعث می شود تا پوستمان خشک و پوسته پوسته شده و حتی گاهی دچار خارش پوست شویم. تغییر رنگ پوست؛ دیگر تاثیر استرس بر پوست تغییر رنگ آن است که باعث می شود، چهره را خسته، بی حال و بی روح نشان دهد. این تاثیر استرس بر پوست به این خاطر است که استرس، روند خونرسانی به پوست را کاهش می دهد و در نتیجه باعث می شود رنگ چهره تغییر کند و پوست درخشندگی و شادابی همیشه را نداشته باشد. بدتر شدن علائم بیماری پسوریازیس؛ استرس یکی از مهم ترین عوامل تشدید کننده بیماری پسوریازیس است. زمانی که دچار استرس می شویم، سیستم ایمنی بدنمان هم ضعیف می شود. سیستم ایمنی ضعیف، خیلی خوب می تواند تعادل باکتریایی روده و حتی پوست را بر هم بزند. زمانی که عدم تعادل باکتریایی در پوست رخ می دهد، علائم پسوریازیس نظیر قرمزی، خارش و… در پوست تشدید می شود و از آن جایی که این بیماری درمان قطعی ندارد، همواره متخصصان توصیه می کنند برای کنترل و جلوگیری از تشدید آن، از استرس دوری کنید. استرس و خارش پوست اگزمایی؛ به جرات می توان گفت، تشدید علائم اگزما نظیر خشکی، قرمزی پوست، خارش و… از بدترین اثرات استرس و اضطراب بر پوست است. استرس، ترشح هورمون کورتیزول (Cortisol) که تنظیم کننده سیستم ایمنی بدن است را افزایش می دهد. افزایش این هورمون در بدن در نهایت باعث بر هم خوردن تعادل در واکنش های ایمنی مختلف بدن می شود . نتیجه این مسئله هم افزایش مولکول های سلولی مولد التهاب است. به همین ترتیب استرس مزمن می تواند، علائم بیماری اگزما را تشدید نماید. استرس و لک صورت؛ بروز یا تشدید لک و پیس (بیماری برص) روی پوست از جمله آسیب های جدی است که استرس مزمن به پوست وارد می کند. هنگامی که با استرس و اضطراب مزمن دست و پنجه نرم می کنیم، ملانوسیت ها که سلول های تولید کننده رنگدانه ملانین در پوست هستند، تخریب می شوند. به دنبال این اتفاق، رنگدانه ملانین دیگر به طور طبیعی در پوست تولید نمی شود و تعداد آن ها در بافت پوست کاهش پیدا می کند. همین مسئله منجر می شود تا رنگ پوست به طرز پیش رونده ای به سمت سفید شدن برود. به همین ترتیب استرس سبب بروز لک و پیس روی پوست صورت می شود. نازک و حساس شدن پوست؛ نازک و حساس شدن پوست دیگر تاثیر استرس بر پوست است که موجب می شود پوست خیلی راحت و سریع زخم یا کبود شود. در این مطلب بارها گفته شده که استرس باعث بالا رفتن میزان ترشح هورمون کورتیزول می شود. باید بدانید که همین کورتیزول می تواند غشای پروتئینی پوست را از بین ببرد که در نهایت باعث می شود، پوست، نازک، ضعیف و آسیب پذیر گردد. برخی بیماری ها هم استرس زا هستند؛ گاهی اوقات ممکن است برخی بیماری های پوستی به خصوص قسمت هایی که با لباس قابل پوشاندن نیستند و در دید مردم قرار دارند مثل صورت، ساق دست، گردن ، زانوها و غیره برای بیمار مسائل روحی و روانی ایجاد کند، حتی این بیماری ها ممکن است روی شکل گیری شخصیت بیمار تاثیر بگذارد.به عنوان مثال برخی از کسانی که بیماری پوستی مادرزادی روی صورت شان دارند وقتی به سنی می رسند که باید در جامعه حضور پیدا کنند، ممکن است دچار افسردگی، گوشه گیری و عدم اعتماد به نفس شوند، پس می توان گفت این یک سیکل معیوبی است، چراکه بیماری پوستی استرس و اضطراب را برای فرد به وجود می آورد و به دنبال آن، این استرس بیماری پوستی را شدت می بخشد. این چرخه به شکل دورانی است که هم استرس بیماری را تشدید می کند و هم بیماری استرس و اضطراب را ممکن است افزایش دهد. عامل اصلی عود بیماری؛ نقشی که استرس در این بیماری ها ایفا می کند تاثیری است که به طور غیرمستقیم روی بیماری ها دارد. سیستم ایمنی بدن در شرایط عادی فعالیتش را به شکل نرمال و طبیعی انجام می دهد؛ اما در مواقعی که استرس، افسردگی، اضطراب و غیره به خصوص به شکل مزمن بروز می کنند، سیستم ایمنی دیگر قادر نیست فعالیت را به صورت طبیعی انجام دهد و دچار اختلال می شود. آن زمان است که می توان گفت تعادل بین سیستم ایمنی و بیماری برهم می خورد و بیماری ها با شدت بیشتری بروز می کنند. مراقب باشید بیماری تان عود نکند؛ مواردی که گفته شد اثرات مستقیم استرس روی بروز ضایعات پوست و ضمایم پوستی است، اما بعضی اوقات بیماری های پوستی تحت تاثیر استرس ممکن است تشدید شوند. برخی بیماری ها در هر یک از ارگان های بدن از دستگاه گوارش گرفته تا مسائل اسکلتی ممکن است تحت تاثیر استرس تشدید شوند، اما باید گفت پوست هم از این مسئله مستثنی نیست، به طوری که بیماری های مختلف پوستی در مواقع استرس تشدید می شوند. به عنوان مثال بیماری مشهور پسوریازیس یا همان بیماری صدف و بیماری های ریزش مویی منطقه ای که به طاسی سکه ای معروف هستند ارتباط تنگاتنگی با استرس دارند. چطور بیماری های پوستی ناشی از استرس را از بین ببریم؛ استرس مشکلی است که از محیط بیرونی به فرد تحمیل می شود و در اغلب موارد قابل پیشگیری نیست، اما اگر استرس بیش از حد به فرد وارد شود باید قبل از هر درمان پوستی ابتدا این مشکل را با روانپزشک یا روانشناس درمان کرد و بعد وارد مرحله بعدی درمان شد. البته استرس تاحدودی در زندگی انسان لازم است اما اگر با عوارض مخرب همراه باشد توصیه می شود با کمک متخصصان این مشکل را برطرف کرد. حتی در برخی موارد در ابتدا مشخص نمی شود که این مشکلات پوستی ناشی از وجود استرس هستند. زمانی به وجود استرس پی می برند که مشکلات پوستی به درمان سخت جواب دهند؛ متخصصان به این موضوع شک می کنند و سپس با بررسی های لازم علت اصلی را ریشه یابی می کنند. همچنین برخی ورزش ها مثل یوگا، مدیتیشن و… به شخص کمک می کنند تا تمرکز و کنترل بهتری روی مسائل روحی روانی داشته باشد، اما در برخی موارد این کارها به تنهایی جوابگو نیستند و حتما باید از یک متخصص در این زمینه کمک گرفت. در پایان باید گفت برای درمان بیمای های پوستی ناشی از استرس ابتدا باید استرس در فرد ریشه کن شود و بعد از آن متخصصان پوست و مو با تجویز داروهای مناسب و درمان های اصلی مشکلات پوستی را درمان کنند.
تقریبا همه، استرس را تجربه کرده و درجه ی از استرس را در زندگی خود دارند و با آن آشنا هستند مانند؛ استرس مصاحبه ی کاری، استرس سر جلسه ی امتحان، استرس دیر رسیدن به محل کار، استرس تحویل پروژه کاری و حتی استرس رفتن به یک مهمانی، همه اینها مشکلات فکری است، که در زندگی روزانه، با آن دسته و پنجه نرم می کنید، استرس جنبههای مثبت نیز دارد و کمک می کند کار خود را با توجه بیشتر و دقیقتر انجام دهید، اما استرس مزمن و منفی، علاوه بر آن که، روی سلامت جسمی و روحی اثر میگذارد، زیبایی پوست و مو را نیز، تحت تاثیر قرار میدهد. تغییرات پوستی خبر از سر درون می دهند. استرس مزمن پوست را به طور موقت دچار تغییراتی می کند که با مشاهده این تغییرات متوجه می شوید فرد وضعیت جسمی و روحی مناسبی ندارد، چون انقباض عروقی باعث رنگ پریدگی پوست می شود و یا عکس این اتفاق رخ میدهد، یعنی فرد بر اثر افزایش فشار خون و عصبانیت، پوستش دچار پرخونی و التهاب می شود. البته این تغییرات موقتی است و بعد از مدتی پوست به حالت طبیعی خود بازمی گردد. استرس های مزمن همان طور که از نامشان مشخص است تاثیرات ماندگار تری در بدن داشته و ممکن است فرد چندین ماه با عواقب آن درگیر باشد. پوست یکی از مهم ترین اعضای بدن است که استرس به راحتی می تواند در آن تأثیر بگذارد.